Dream ambassadeur: Vettel

Dream ambassadeur: Vettel

Dream ambassadeur: Vettel

Sinds september 2013 is Sebastian Vettel de nieuwe ambassadeur van Braun. De Duitse Formule 1-racer rijdt momenteel voor het Oostenrijkse team Infiniti Red Bull Racing.

In zijn eerste jaar bij Red Bull (2009) eindigde Vettel als World Drivers' runner-up van het seizoen. Hij is nu de jongste viervoudige F1-wereldkampioen in de geschiedenis, en won de titel opeenvolgend in 2010, 2011, 2012 en 2013.

Hij is geboren in Heppenheim, vlakbij Frankfurt, en zijn droom om coureur te worden kwam al op 3-jarige leeftijd uit, toen hij in zijn eerste skelter stapte... en weigerde eruit te komen. Met 7 jaar was hij de jongste coureur op de Kerpen-Manheim-racebaan, waar Schumacher ook zijn carrière begon. Hij eindigde op de tweede plaats en kreeg zijn trofee uit handen van Michael Schumacher. Sinds die dag zwoer Vettel keihard te werken om zijn droom te verwezenlijken, waarbij Michael Schumacher zijn absolute held was. Toen Vettel 8 werd, racete hij in de Kart Series en won hij een reeks prijzen, inclusief de German Junior Karting Championship, de Monaco Kart Cup en de European Junior Karting Championship. Vettel promoveerde naar racewagens in 2002 nadat hij de Senior ICA Kart Championship had gewonnen. Hij heeft inmiddels meerdere 'Youngest Formula 1'-titels op zijn naam staan.

Zelfs vandaag de dag verliest Vettel nooit zijn grip op zijn droom: trainen bij de Finse ijskampen tijdens de wintermaanden en tijdens de zomer in de Balinese regenwouden. Hij zei ooit tegen een journalist dat hij 'gratis in F1 zou racen', omdat hij zijn 'levenspassie' had gevonden.

Braun ambassadeur Sebastian Vettel