Zo gebruik je een epilator

Zo gebruik je een epilator

Drie stadia voor een verbluffend gladde huid

Een supergladde, supermodelachtige huid die wekenlang blijft, ligt binnen handbereik, met slechts één druk op de knop - uiteraard van Braun. De kunst van het epileren heeft zich verder ontwikkeld, dus doe je het al jarenlang en wil je meer weten over de nieuwste technieken, of ben je een nieuwkomer op het gebied van epileren en op zoek naar supereenvoudige trucjes, zodat je binnen no-time een epileer-pro wordt? Maak je op voor een voelbaar zachtere, sexy huid, gewoon vanuit je eigen badkamer. Hier is onze handleiding over hoe je epileert met een epilator …voor een prachtige huid.

Zo gebruik je een epilator

Zo gebruik je een epilator

1. Voordat je gaat epileren

Het zit hem in de voorbereiding. Elke beauty-goeroe weet dat je er niet zomaar en moeiteloos prachtig kunt uitzien. Dus voordat we je laten zien hoe je epileert, check je wat je eerst moet doen:

1. Timing is alles. Epileer de avond voordat je je kijk-eens-naar-mijn-fantastische-benen-look aan de wereld presenteert. Daarmee geef je je huid 24 uur de tijd om eventuele irritatie te verminderen. De avond is de beste tijd voor een epileersessie. Je bent ontspannen en de kleine bobbeltjes zullen 's ochtends zijn verdwenen, zodat je met een sexy en gladde huid wakker wordt!

2. Exfoliatie is het toverwoord. Neem een warme douche, ontspan en exfolieer je huid om die vervelende ingegroeide haartjes tegen te gaan. Gebruik een exfoliërende scrub of washand, of droog je huid met een droge handdoek. De Braun Silk-épil 9 SkinSpa heeft een innovatieve exfoliatieborstel die 4 keer betere exfoliatie biedt dan een handmatige scrubbeurt.

2. Tijdens het epileren

1. Blijf koel en kalm. We doen nogal wat vervelende dingen om er mooi uit te zien, zoals plukken, trekken en poetsen, maar wanneer het om epileren gaat, helpt Silk-épil om die pijn te minimaliseren met kenmerken als de verkoelende handschoen en de massagerollers voor een extrazachte ontharingservaring.

2. Heb je het wel eens in water gedaan? Nu kun jij dat ook! Met de Braun Silk-épil 9 Wet & Dry epilators kun je in bad of onder de douche epileren. Water minimaliseert de pijn door het vrijlaten van de natuurlijke pijnstillers van het lichaam: endorfine.

3. Zit stil. Maak je geen zorgen over hoe je de epilator moet vasthouden, want het gaat vanzelf. Houd het apparaat onder een hoek van 90 graden op je benen. Je kunt ook met je andere hand de huid glad trekken, zodat het apparaat er moeiteloos overheen glijdt. Druk er niet te hard op, maar zet de epilator gewoon lichtjes op je huid.

4. Langzaam = sexy. Het duurt ongeveer 15 seconden van enkel tot knie. Wanneer je te snel gaat, loop je het risico dat haartjes afbreken waardoor je ingegroeide haartjes krijgt.

5. Volg de richting. Laat de epilator in een opwaartse beweging gaan, tegen de richting van je haargroei in. Dit tilt de kortere haartjes op waardoor je een zachter resultaat krijgt.

6. Nat of droog? Je hebt de keuze, maar als het een droge sessie is, zorg er dan voor dat je huid volledig droog is. Doe bij nat scheren een beetje douchegel op je huid.

3. Na het epileren

1. Perfect verwennen. De gouden regel is vocht inbrengen NA het epileren, niet ervoor. Breng een voedende bodylotion aan voor het beste, zijdezachte resultaat en word de volgende ochtend wakker met een superzachte huid.

2. Herhaal behandeling. Als je een beginner bent, epileer dan één keer per week. Het zal steeds minder ongemakkelijk aanvoelen, waardoor je steeds tevredener zult zijn. Als je een pro bent, doe dan een stapje terug en epileer eens in de drie weken.

Dit zou u ook kunnen interesseren:

SkinSpa's epileer- en exfoliatieborstel

SkinSpa's epileer- en exfoliatieborstel

Lees meer over de manier waarop je een zichtbaar gladde huid met een stralende glans kunt krijgen

Silk-épil epilator-assortiment

Silk-épil epilators

Voel je mooi met een tot 4 weken lang onweerstaanbaar gladde huid!

Beheer cookies