Zo gebruik je IPL - De Braun Silk-expert starterskit.

Zo gebruik je IPL - De Braun Silk-expert starterskit

Braun Silk-expert Pro IPL

Blijvende zichtbare ontharing. Past zich voortdurend en automatisch aan je huid en haar aan.

Braun Silk-expert Pro IPL

Zo gebruik je eenvoudig de Braun Silk-expert Pro.

Stap 1: Verwijder al het zichtbare haar in de zone die je wilt behandelen met de ontharingsmethode van je voorkeur. Zorg ervoor dat er geen haar meer boven het huidoppervlak te zien is. Dep dan je huid droog.

Zo gebruik je eenvoudig de Braun Silk-expert Pro.

Stap 2: selecteer het standaard hoofd of het precisiehoofd afhankelijk van de grootte van de zone die je wilt behandelen. Stop de Braun Silk-expert Pro IPL in het stopcontact.

Stap 3: Laat het mondstuk volledig contact maken met de huid om te zorgen dat het product correct werkt. Als het apparaat niet goed contact maakt met de huid, zal het niet werken.

Stap 4: Gebruik de glijmodus voor grotere lichaamsdelen: houd de knop ingedrukt en behandel je huid. Voor kleinere zones druk je de knop in en laat je hem weer los. Voor gevoelige zones, of als het je eerste keer is, kan je de zachte of extra zachte stand gebruiken.

Braun Silk-expert Pro bij gebruik op het gezicht

Stap 5: Het is belangrijk om het mondstuk na gebruik schoon te maken.

Stap 6: Behandel in de eerste fase één keer per week, vier tot twaalf weken lang. Pas dan aan je behoeften aan (bijv. elke 1-2 maanden).

Braun Silk-expert Pro IPL - Veelgestelde vragen per stap.

Braun Silk-expert Pro - Veelgestelde vragen per stap.

1. Voorbereiding
Alles wat je moet weten voordat je met de behandeling begint.

1. Voorbereiding

Huidtinten en haarkleuren

Ik heb rood haar, kan ik een IPL-apparaat gebruiken?

IPL-apparaten zijn niet voor iedereen geschikt. Deze techniek werkt het beste op een lichte tot gemiddelde huidtint met natuurlijk blond tot donkerbruin of zwart haar. Het apparaat werkt het minst goed op heel blond, rood, grijs of wit haar waarbij de kleinere hoeveelheid melanine het licht niet absorbeert.

Huidtint- & lichaamshaartype overzicht:

Huidtinten en haarkleuren

Waarom is IPL niet geschikt voor donkere huidtinten?

Omdat een donkere huid meer melanine bevat, kan het meer licht absorberen dan de veilige, aanbevolen hoeveelheid lichtenergie, waardoor onbehaaglijkheid kan ontstaan.

Moet ik uit de zon blijven voor ik IPL gebruik?

Als je huidtint donkerder geworden is door kunstmatige of natuurlijke zonnebrand en je huid raakt niet geïrriteerd, kan het Braun Silk-expert Pro IPL-apparaat worden gebruikt omdat het automatisch het energieniveau aanpast aan het veiligste en meest nuttige niveau en het geeft het ook aan of je huid te donker geworden is voor de behandeling.

Is het geschikt voor mannen?

Mannen kunnen Braun Silk-expert Pro IPL op het boven-en onderlijf gebruiken(borst, rug, amen, buik, benen). Gebruik hem niet in je gezicht, nek of genitale zone. Als een man hem voor zijn baard of gezichtshaar gebruikt, dan kunnen den resultaten ongelijk zijn.

2. Behandeling beginnen - Hoe is de Silk-expert Pro het best te gebruiken?

2. Behandeling beginnen

Is IPL geschikt voor intieme zones?

IPL is geschikt om te gebruiken voor de bikinilijn, maar het is niet geschikt voor de genitale zone waar de huid donkerder kan zijn en waar de haardichtheid groter is. Dit zou meer lichtenergie absorberen en kan ongemak veroorzaken.

Kan ik IPL op mijn gezicht gebruiken?

Braun Silk-expert Pro IPL is veilig te gebruiken op het gezicht, onder de jukbeenderen. Gebruik het apparaat niet vlak bij de ogen en op het voorhoofd. Het werkt effectief op de bovenlip, kin en kaaklijn. We raden je aan eerst een klein stukje te testen.

3. Na de behandeling

3. Na de behandeling

Hoelang duurt het voordat de resultaten zichtbaar zijn?

De standaardhaargroeicyclus varieert per persoon en kan 18-24 maanden duren, afhankelijk van de plek op het lichaam (onderarm, onderbeen en bikinilijn kunnen de meeste tijd in beslag nemen). Aangezien alleen haren in hun groeiende fase ontvankelijk zijn voor behandeling met licht, is het belangrijk om verschillende behandelingen te doen om een constant gladde huid te krijgen. Daarom adviseren we een opstartfase van 4-12 wekelijkse behandelingen om een optimaal resultaat te bereiken. Wanneer je geen haar meer ziet groeien, hoef je niet de volledige behandeling van 12 weken af te maken. Je kunt dan overschakelen op de onderhoudsbehandelingen.

Na het afronden van je opstartfase kun je naar eigen behoefte doorgaan met behandelen. Behandelen wanneer nodig.

Hoe moet ik mijn huid verzorgen na IPL?

We adviseren om blootstelling aan kunstmatige lichtbronnen, zoals zonnebanken en solariums, te voorkomen. Voorkom tot 24 uur na de behandeling iedere activiteit of huidproducten die je huid kunnen irriteren. Dit omvat ook gebruik van het bubbelbad of de sauna, het dragen van strakke kleding, gebruik van blekende crèmes, geparfumeerde producten of peelingproducten. Het bovenstaande kan irritatie veroorzaken, zoals jeuk en roodheid op de behandelde zones.

Moet ik uit de zon blijven na gebruik van IPL?

Na de behandeling adviseren we zonnebrandmiddel met SPF 15 te gebruiken op zones die aan zonlicht kunnen worden blootgesteld.

Kan Silk-expert Pro IPL worden gebruikt door vrouwen die zwanger zijn of door tieners?

Aangezien het product niet getest is onder deze doelgroepen, kun je het beter niet gebruiken.

Moet ik gels gebruiken of lampen vervangen?

Braun Silk-expert Pro IPL werkt zonder gels of lotions en in tegenstelling tot andere apparaten hoef je geen vervangende lampen te kopen.

Moet ik een beschermende bril dragen?

Je hoeft geen beschermende bril te dragen bij het gebruiken van Silk-expert Pro IPL. De huidcontactsensoren zorgen ervoor dat het apparaat alleen aangaat als het in contact komt met de huid en het licht dat zichtbaar is tijdens de behandeling is veilig.

Beheer cookies