Beheer cookies

Het stappenplan van Sascha Breuer: hoe föhn je je haar snel en moeiteloos thuis

We hebben vaak niet genoeg tijd om ons haar te drogen. Als je je haar niet droogt, ziet het er echter maar ‘mwah’ uit en loop je rond met een gemiddelde en ongeïnspireerde look en een gebrek aan zelfvertrouwen.

De oplossing? De nieuwe Braun Satin Hair 5 haardroger uit het PowerPerfection assortiment. Zijn lichte ontwerp maakt het drogen een pak gemakkelijker, terwijl hij nog steeds krachtige en snelle resultaten levert. Probeer hem samen met mijn topadvies, en loop nooit meer met een ‘mwah’ kapsel rond! Ik kijk al uit naar de prachtige resultaten…
Braun Global Stylist Ambassadeur, Sascha Breuer

Stap 1: Voorbereiding

Begin niet met kletsnat haar; wikkel het minstens vijf minuten lang in een handdoek. Ga er nu met een kam door om de knopen eruit te halen. Verdeel het ‘knoopvrije’ haar dan in 4-6 delen. Klaar om te drogen...

Stap 2: Droog blazen

Het fantastische aan haardrogen is dat je kan controleren hoe het eruit ziet, dat je het volume een boost kan geven en dat je de vorm en het profiel ervan kunt creëren en bepalen zodat het er niet maar wat bijhangt. Gebruik een ronde borstel; zo maak je prachtige contouren, golven en volume. De eerste haarsectie die je moet behandelen is rond de neklijn ­ begin het onderste haar te drogen en werk, sectie per sectie, naar de kruin toe. (Naar boven toe werken gaat sneller dan naar onder toe, omdat je het haar niet opnieuw nat maakt door de onderste lagen te kammen.)
Wikkel elke sectie rond de borstel en trek. Richt het mondstuk onder op de haarlok, op enkele centimeters van het haar. Droog elke sectie van wortel tot punt om de lagen haarschubben glad te maken – de basis voor glanzend gezond haar. Net voor je de punt bereikt, zet de warmtestand op ‘koud’ om de haarschubben te sluiten en gespleten punten te voorkomen.
Gebruik een ionische haardroger als de Satin Hair 5 voor sneller haardrogen en zichtbaar minder pluis – en bespaar tijd bij het temmen van je haar!