Zo krijg je een glad scheerresultaat

Hoe krijg je een glad resultaat

Wist je dat?

Wanneer je van handmatig scheren overstapt naar een flexibel scheerapparaat, duurt het tot wel een maand voordat je huid is aangepast aan je nieuwe scheermethode. Het is net als met je haarlijn: het duurt even om over te schakelen van een zij- naar een middenscheiding. Heb dus geduld. Bekijk stap voor stap de handleiding van Braun voor een perfect, glad scheerresultaat. Voorkom snijwondjes en roodheid.

Stap 1 Controleer of je scheerapparaat is opgeladen voor gebruik.

Stap 2 Probeer eerst te scheren voordat je je gezicht wast, aangezien de huid lichtjes is opgezet na het wassen.

Stap 3 Na een paar scheerloze dagen, bijvoorbeeld na het weekend, moet je eigenlijk je stoppelbaard trimmen voordat je gaat scheren.

Stap 4 Zet nu het Braun scheerapparaat aan. Trek met je vrije hand de huid strak voordat je gevoelige gebieden scheert, of plekken waar je dicher op de huid moet scheren. Zo zorg je ervoor dat je scheerapparaat soepeler over je huid glijdt.

Stap 5 Houd het scheerapparaat onder de juiste hoek (90°) op je huid en scheer tegen de richting van je baardgroei in. Ga niet opnieuw en opnieuw over hetzelfde stuk huid, want dit vergroot de kans op huidirritatie.

Stap 6 Zorg voor een gelijkmatige druk voor het beste scheerresultaat. Je hoeft niet zo hard te drukken als met een scheermesje.

Stap 7 Maak je scheerapparaat regelmatig schoon. Afhankelijk van het model kun je wellicht het Braun reinigingsstation gebruiken dat automatisch met één druk op de knop het scheerapparaat reinigt en smeert.

Als laatste

raden we je aan om de snijelementen elke 18 maanden te vervangen omdat het slijtonderdelen zijn. Druk niet te hard en hou de druk gelijkmatig!

Lees meer

Dit zou u ook kunnen interesseren:

Braun elektrische scheerapparaten

Braun elektrische scheerapparaten

Vind je elektrische scheerapparaat van Braun.

Braun Series 9 Pro

Ontdek Braun Series 9 Pro

Het beste scheerapparaat van Braun, met de ProHead. Efficiënt en zacht bij elke beweging. Het maakt niet uit of het een baard van 1, 3 of 7 dagen is.

Beheer cookies