Zo krijg je een glad scheerresultaat

Glad scheerresultaat, perfecte scheerbeurt, huidirritatie

Zo krijg je een glad scheerresultaat

Wist je dat?

Wanneer je van handmatig scheren overstapt naar een flexibel scheerapparaat, duurt het tot wel een maand voordat je huid is aangepast aan je nieuwe scheermethode. Het is net als met je haarlijn: het duurt even om over te schakelen van een zij- naar een middenscheiding. Heb dus geduld. Bekijk stap voor stap de handleiding van Braun voor een perfect, glad scheerresultaat. Voorkom snijwondjes en roodheid.

Stap 1

Controleer of je scheerapparaat is opgeladen voor gebruik.

Stap 2

Probeer eerst te scheren voordat je je gezicht wast, aangezien de huid lichtjes is opgezet na het wassen.

Stap 3

Na een paar scheerloze dagen, bijvoorbeeld na het weekend, moet je eigenlijk je stoppelbaard trimmen voordat je gaat scheren.

Stap 4

Zet nu het Braun scheerapparaat aan. Trek met je vrije hand de huid strak voordat je gevoelige gebieden scheert, of plekken waar je dicher op de huid moet scheren. Zo zorg je ervoor dat je scheerapparaat soepeler over je huid glijdt.

Stap 5

Houd het scheerapparaat onder de juiste hoek (90°) op je huid en scheer tegen de richting van je baardgroei in. Ga niet opnieuw en opnieuw over hetzelfde stuk huid, want dit vergroot de kans op huidirritatie.

Stap 6

Zorg voor een gelijkmatige druk voor het beste scheerresultaat. Je hoeft niet zo hard te drukken als met een scheermesje.

Stap 7

Maak je scheerapparaat regelmatig schoon. Afhankelijk van het model kun je wellicht het Braun reinigingsstation gebruiken dat automatisch met één druk op de knop het scheerapparaat reinigt en smeert.

Als laatste

we raden je aan om de snijonderdelen elke 18 maanden te vervangen, omdat deze gevoelig zijn aan slijtage. Pas niet te veel druk toe en houd de druk gelijkmatig!