Zo voorkom je huidirritatie en scheeruitslag

Zo voorkom je huidirritatie en scheeruitslag

Het voorkomen van huidirritatie is een belangrijk punt waar je waarschijnlijk ooit mee te maken krijgt. En raak niet in paniek! Met deze eenvoudige tips voor je dagelijkse routine verminder je het risico op dat branderige gevoel bij het scheren.

Tip 1: Investeer in het juiste scheerapparaat en gebruik de juiste techniek

Het juiste scheerapparaat kiezen en de juiste technieken toepassen spelen een grote rol bij het voorkomen van ingegroeide haartjes, bultjes en het verminderen van irritatie. Bij bepaalde elektrische scheerapparaten warmt het scheerhoofd op, en dat zorgt voor ontstekingen en irritatie van je huid.

Wat je ook nodig hebt, Braun biedt je de ultieme scheerervaring, het scheerapparaat dat aan je huidbehoeften voldoet met een prestatie waarop je kunt vertrouwen. Kies de Braun Series 9 Pro voor pionierstechnologie en ongeëvenaarde prestaties - een scheerapparaat dat haar zo efficiënt verwijdert dat je huid vrijwel irritatievrij blijft. Of probeer 's werelds enige actieve koelingstechnologie voor een glad resultaat die huidirritatie kalmeert, met de Braun ºCoolTec.

Actieve koeltechnologie met het Braun °CoolTec scheerapparaat.

Tip 2: Zo maak je je gezicht klaar voor het scheren

Scheerschuim of gel verzacht aanzienlijk de huid waardoor je minder kans loopt op huidirritatie tijdens het scheren. Maar als je liever droog scheert zonder scheerschuim, raden we je aan je gezicht niet te wassen voordat je je gaat scheren, omdat je huid lichtjes opzet na het wassen. Onthoud in beide gevallen dat je wel wat druk moet uitoefenen, maar dat je niet te hard moet drukken, omdat dat weer scheeruitslag kan veroorzaken.

Bereid je gezicht voor op de scheerbeurt met Braun scheerapparaten

Tip 3: Het ergste wat je kunt doen, is je huid onmiddellijk na het scheren negeren

Après-scheren is net zo belangrijk, misschien zelfs wel belangrijker dan voor en tijdens het scheren zelf. Als je nog steeds ingegroeide haartjes hebt, kun je die ingegroeide haartjes met een pincet naar boven halen, maar wees voorzichtig dat je ze er niet helemaal uittrekt. Het haartje zal anders nog dieper teruggroeien. Gebruik koud water of dep met een koude handdoek over je gezicht om je huid af te koelen en de poriën te laten sluiten. Je kunt ook toner op je gezicht spuiten om het pH-niveau van je huid terug naar normaal te brengen, aangezien bepaalde soorten kraanwater je pH behoorlijk in de war kunnen schoppen. En uiteraard is de juiste aftershave de beste manier om een scheerbeurt af te ronden.

Dit zou u ook kunnen interesseren:

Braun elektrische scheerapparaten

Braun elektrische scheerapparaten

Vind je elektrische scheerapparaat van Braun.

Braun Series 9 Pro

Ontdek Braun Series 9 Pro

Het beste scheerapparaat van Braun, met de ProHead. Efficiënt en zacht bij elke beweging. Het maakt niet uit of het een baard van 1, 3 of 7 dagen is.

Beheer cookies