Body grooming en ontharing over de hele wereld
Body grooming en ontharing over de hele wereld

Body grooming en ontharing over de hele wereld

Lichaamsontharing is niet zomaar een trend die door een paar hippe trendsetters wordt gevolgd

Mannen over de hele wereld hebben van manscaping een natuurlijk onderdeel van hun verzorgingsroutine gemaakt. Maar het hoe, waar en waarom ze scheren blijft een caleidoscoop van nationale voorkeuren en plaatselijke stijlen. Sommigen hebben het liefst een gladgeschoren borstkas, anderen geven de voorkeur aan een geschoren liesstreek of getrimde oksels... een klassiek geval van 'Wanneer je in Rome bent...'!

Om je wat meer inzicht te geven in de internationale wereld van body grooming zijn hier wat harige feiten over wat lichaamsontharing voor mannen wereldwijd betekent. En, wie weet, misschien kom je er wel achter dat je eigenlijk een Italiaan of Fransman bent...!

Body grooming en ontharing in Duitsland

De harige Duitse man

Eigenlijk verdient de Duitse harige man zijn naam niet - hij heeft het liever glad en fris dan harig en wollig, maar we konden het gewoon niet laten! De Duitse harige man geeft de voorkeur aan gladgeschoren en fris getrimd. Zijn favoriete plekjes om te scheren zijn zijn oksels, maar zijn benen hoeven niet geschoren te worden. Hij voltooit zijn look het liefst met een geschoren schaamstreek en borst voor dat perfecte Duitse lichaam.

Body grooming en ontharing in Italië

De Italiaan

De Italiaanse hengst geniet niet alleen maar van spaghetti en vino, maar hij verwent zichzelf ook graag met een fikse dosis ontharing. Zijn favoriete doel is zijn mannelijke borst; die moet gladgeschoren en gestroomlijnd zijn, zodat die zuur verdiende spieren goed zichtbaar zijn. Van tijd tot tijd scheert hij ook zijn oksels, schaamstreek en benen voor die 'amore galore'-look.

Body grooming en ontharing in Frankrijk

De chique Fransman

De chique Fransman ziet zijn haar graag net zo gemanicuurd als de tuin van zijn huisje in Normandië - keurig getrimd en netjes onderhouden. Om te voorkomen dat okselhaar eruit springt, focust hij zijn trimbeurt vooral op zijn onderarmen. En om er nog stijlvoller uit te zien, besteedt de chique Fransman ook aandacht aan zijn borstkas en schaamstreek, maar zijn benen hoeven niet. Misschien omdat hij ze er niet als kikkerbenen wil laten uitzien?

Body grooming en ontharing in de VS

De opschepperige Yank

De opschepperige Yank is nu ook helemaal voor lichaamsontharing gewonnen en groomt erop los. Hij richt zich voornamelijk op de schaamstreek - wie zei dat ook alweer dat bepaalde lichaamsdelen groter lijken na het scheren?! Hij scheert ook graag zijn oksels en zijn borstkas heeft ook een gladgeschoren uiterlijk, zodat hij symbool staat voor de all American manscaper.

Body grooming en ontharing in Engeland

De luchtige Brit

De luchtige Brit is niet alleen fan van fish & chips, maar houdt ook van een luchtige oksel. Hij scheert het graag kort, net als zijn borstkas en schaamstreek, van tijd tot tijd. Maar het scheren van zijn benen staat niet echt hoog op de lijst van de gemiddelde Engelsman - en daarmee is dhr. Beckham ook niet de gemiddelde Brit…!

Body grooming en ontharing in Spanje

De spectaculaire Spanjaard

De spectaculaire Spanjaard is een fan van een geschoren borstkas en gladde benen. Hij pronkt graag met zijn door de Spaanse zon gebruinde en gladde huid zien, en scheert zich liever helemaal glad dan dat hij trimt. Voor die perfecte look voor zijn fiesta of siësta scheert de spectaculaire Spanjaard ook van tijd tot tijd zijn oksels en schaamstreek, evenals zijn hals, wenkbrauwen of hoofd, wanneer hij daar zin in heeft - de complete look voor die warmbloedige Don Juan!

Gemakkelijk te gebruiken - altijd een perfecte look