Modieuze baard, Wikibeardia Top 5
Modieuze baard, Wikibeardia top 5

Modieuze baard, Wikibeardia top 5

Shave your style lanceert Wikibeardia, de ultieme stijlgids voor gezichtshaar

David Glover geeft zijn vijf favoriete Wikibeardia-looks voor de lente - en laat ons zien hoe je ze creëert.

Shave your style lanceert Wikibeardia: Hollywood

Hollywood

Deze snorvorm is ideaal voor Brendan, omdat hij een nogal kleine mond heeft. De breedte van de snor op de bovenlip voegt eigenlijk wat meer verhouding toe aan zijn gezichtsvorm. Door een vage schaduw op de kaken en onderlip aan te brengen, accentueer je de kin- en kaaklijn.

Shave your style lanceert Wikibeardia: Hollywood

Krijg die look

Laat je snor lekker vol groeien, maar houd het haar op je kaken, kin en hals op stoppellengte. Scheer dan van bovenaf en ruim de lijnen van de snor op tot buiten je mondhoeken. Trim en maak de lijnen recht bij je bovenlip om de vorm af te maken.

Shave your style lanceert Wikibeardia: Jager

Jager

Dereks baard ziet er erg ruig en onverzorgd uit, maar toch heeft hij veel tijd besteed om deze look te krijgen. De lengte op de wangen en het gebrek aan definitie onder zijn kaaklijn dragen bij aan die ruige look, maar de styling rond de mond en kin laat aandacht voor detail zien.

Shave your style lanceert Wikibeardia: Jager

Krijg die look

Laat een volle baard op z'n gemak groeien. Scheer van bovenaf en vorm de lijnen aan de bovenkant van de wangen en de snor. Trim daarna onder de snor, over de bovenlip naar de mondhoeken. Scheer onder de onderlip van de mondhoek naar het midden toe en vervolgens naar de kin. Herhaal dit voor beide kanten en laat een middenstrook over van de lip naar de kin.

Shave your style lanceert Wikibeardia: Ducktail

Ducktail

Dit is echt een coole look. Het werkt omdat Reginald minimale groei op de wangen en rond de mond heeft, maar een dikkere haargroei rond de kaaklijn. Daarom kan hij een lengte laten groeien die in het kingedeelte langer is, daar waar het allemaal in een ducktail-punt samenkomt.

Shave your style lanceert Wikibeardia: Ducktail

Krijg die look

Geef je volle baard genoeg tijd om te groeien (het kan meerdere weken duren). Trim je kaken en boven- en onderlip tot stoppellengte. Houd het haar op de kin op de volledige lengte, trim de haren rond de kaaklijn geleidelijk, van lang tot kort op de kin. Scheer vervolgens de kaak en rond de hals.

Rommelige stijl

Pavel heeft zorgvuldig de vorm van zijn baard rond zijn bovenlip gecreëerd, zodat hij geen extra aandacht vestigt op zijn vollere lippen en langvormig gezicht. Het totale effect is zeer opvallend en goed vormgegeven; zijn gezichtshaar heeft nu een kleine voorsprong op zijn dreads.

Shave your style lanceert Wikibeardia: Rommelige stijl

Krijg die look

Laat eerst je volle baard rustig groeien, want eerst komen de stoppels. Scheer de halslijn onder kaak, zodat het er netjes schoon uitziet. Scheer dan een holronde lijn aan beide zijden van de bovenlip, zodat het van het midden onder de neus naar de mondhoeken loopt. Bij de volgende stap scheer je een heldere lijn die van de kanten van de snor over de wangen en langs de binnenkant van de bakkebaarden loopt. Scheer ten slotte rond de mond, bij de boven- en onderlip en laat een strook over van de onderlip naar de kin.

Hollywood Mo

Met deze snor spring je pas echt in het oog! Het is inmiddels bij de hipsters enorm populair. Het verwijst naar de mannelijkheid van het einde van de 19e eeuw. Een beetje snorwas zorgt dat de uiterste snorpuntjes perfect hun vorm behouden.

Shave your style lanceert Wikibeardia: Hollywood Mo

Krijg die look

Laat een dikke en volle snor groeien terwijl je de haren naar je mondhoeken kamt. Laat de uiteinden lang groeien en trim haartjes die zich niet aan de vorm aanpassen, gewoon weg. Begin daarbij in het midden van de bovenlip en werk geleidelijk naar de mondhoeken. Scheer wangen, hals en kin glad, en laat enkel stoppels groeien als je dat wilt. Gebruik snorwas om de snorharen in bedwang te houden en te draaien, zodat de uiteinden naar buiten krullen.

Gemakkelijk te gebruiken - altijd een perfecte look