Haartrimmers en hoe je de klus klaart
Braun haartrimmers

Haartrimmers, hoe klaar je de klus?

De perfecte haartrimmer voor je stijl kiezen en gebruiken

Voor elke klus heb je het juiste gereedschap nodig, en voor je haar thuis stylen geldt hetzelfde. Met de perfecte haartrimmer en een juist gebruik ervan creëer je altijd de stijl die je wilt.

Stap 1: Kies de juiste haartrimmers en de grootte van de beschermer

Denk bij het kiezen van de perfecte haartrimmer goed na over de stijlen die je nu en in de toekomst wilt creëren. Voor het stylen van verschillende haarlengtes worden de meeste producten geleverd met een keuze aan kammen, beschermers en andere opzetstukken. Bij bepaalde producten kun je ook de hoek van het mes aanpassen. Dat is handig wanneer je een gelijke haarlengte over je hele hoofd wilt hebben. Als richtlijn voor de lengtes van trimkammen is een 7 of 8 voor een lengte van 25 mm; onder een 4 zit je al snel bij de militaire stijl. Zorg er dus voor dat de haartrimmer die je hebt gekozen, de juiste trimkammen voor je stijl hebben. Bekijk de Braun haartrimmers - een aangepaste reeks haartrimmers, zodat je de juiste tool kunt vinden voor je trimbeurt.

Braun haartrimmers

Stap 2: Droog voor je probeert.

Druipend nat haar is vrijwel onmogelijk om met trimmers te knippen, dus probeer het maar niet. Je apparaat met je handdoek afdrogen, voorkomt dat de trimmesjes roesten, zodat je makkelijk je eigen stijl kunt creëren.

Braun haartrimmers

Stap 3: De eerste beurt.

Voordat je gaat trimmen, zorg dat je de juiste trimkam hebt voor de gewenste lengte. Om die vervelende uitschieters te voorkomen, is het slim om met de langste trimkam voor je hele hoofd te beginnen, en vervolgens kortere trimkammen te nemen voor die kortere delen van je stijl. Houd je haartrimmer met de mesjes naar beneden en de punt van de trimkam lichtjes in contact met je hoofdhuid. Voor de beste scheerbeurt laat je de haartrimmer in tegenovergestelde richting van je haargroei gaan, waarbij je bij elke beweging probeert zoveel mogelijk haar in de kam te krijgen.

Stap 4: Niet uitschieten.

Zelfs als je het rustig aan doet, neemt het trimmen van je haar maar een paar minuten in beslag. Als je je gaat haasten, moet je wellicht maandenlang met eventuele blunders leven. Met een gestaag tempo voorkom je getrek aan je haartjes of dat je je hoofdhuid hard raakt. Het geeft je zo ook een soepele en comfortabele trimbeurt. Ga over je hoofd in kleine delen, zodat je alle haartjes te pakken krijgt, zonder dat je je hoofdhuid irriteert.

Stap 5: Een halszaak.

Voor een strakke lijn rond je hals verwijder je de trimkam en draai je de trimmer in je hand om. Scheer voorzichtig van je nek en rond de oren waarbij je ervoor zorgt dat je de trimmer naar beneden vanaf de haarlijn beweegt. Je gaat niet de tuin in het pikkedonker maaien; dus als je niet alle delen van je haar kunt zien die je wilt trimmen, vraag dan om hulp.

Braun hair clipper head

Stap 6: Scherp die bakkebaarden aan.

Voor haarscherpe bakkebaarden begin je met het trekken van een lijn over de onderkant van beide bakkebaarden en kijk je in de spiegel of ze even gelijk zijn. Als je onder je bakkebaarden gezichtshaar hebt, gebruik dan een trimkam voor een soepele overgang van de bakkebaarden naar de baard zelf.

Braun haartrimmer onder de kraan

Stap 7: Geef je trimmers wat aandacht.

Voor haarscherpe bakkebaarden begin je met het trekken van een lijn over de onderkant van beide bakkebaarden en kijk je in de spiegel of ze even gelijk zijn. Als je onder je bakkebaarden gezichtshaar hebt, gebruik dan een trimkam voor een soepele overgang van de bakkebaarden naar de baard zelf.

De ultieme haarknipervaring van Braun