Zo scheer, style en verzorg je een chinstrap

Zo werkt het volgens Braun: Chin Strap

Een Chin Strap stylen

De meeste klassieke baard is de Chin Strap. De Chin Strap was ooit populair aan het einde van de 18de eeuw en 19de eeuw en is nu terug in een moderne versie, zoals bij F1-ster Lewis Hamilton en de sensatie Stormzy die tegenwoordig allemaal zo’n baard hebben.

De Chin Strap is een unieke stijl zonder snor en een duidelijke rand rond de kaaklijn waardoor er veel karakter wordt toegevoegd aan het gezicht van een man. Het past meestal het best bij mannen met een ovaal gezicht of met een stevige kaaklijn aangezien deze stijl de gelaatstrekken benadrukt. Het is ook belangrijk dat er haar groeit op de hele kaaklijn en kin, aan beide kanten van je gezicht. Zo lukt de Chin Strap.

Voor deze stijl heb je wel wat vaardigheden nodig samen met een vaste hand, maar als je de onderstaande stappen zorgvuldig volgt is het de moeite zeker waard. Nu volgen de essentiële stappen om de Chin Strap, een tijdloze klassieker die niet veel tijd kost, te maken.

Stap 1. Laat je baard tot een gelijkmatige lengte groeien

Tip: Laat je baard tot ongeveer 2 cm groeien en zorg ervoor dat je bakkebaarden en baard elkaar raken

De ringbaard kan variëren van het dunste “potloodstreep Chin Strap” die zo smal kan zijn als 2 mm tot de “dikke Chin Strap” die 1-2 cm breed is. Het beste is om de Chin Strap niet breder dan 2 cm te maken aangezien je dan de duidelijke scheidslijn minder duidelijk aan kunt brengen. Wij raden een “dikke Chin Strap” aan aangezien deze stijl duidelijker naar voren komt. Hoe breed je hem ook maakt, je moet je baard tussen de 1 tot 2 cm laten groeien om mee te kunnen werken.

Stap 2. Trim je baard tot de gewenste lengte

Bevestig de 1-10 mm baardkam op je Braun baardtrimmer en stel de gewenste baardlengte in op het precisiewiel. Baarden op de kin zien er het best uit met een lengte tussen stoppel en 10 mm. Trim, nadat je de gewenste lengte hebt ingesteld, je baard overal op gelijke lengte. Het helpt om tegen de richting van de haargroei in te trimmen als je je gezichtshaar met de trimmer bewerkt, voor de zekerheid.

Stap 3. Bepaal de vorm van je Chin Strap

Tip: Houd de breedte symmetrisch door van kant te wisselen terwijl je gelijkmatig trimt

Haal de kam van je baardtrimmer en begin de vorm van je baard voorzichtig te bepalen, inclusief het snorgedeelte. Focus op het kort maken van alle gezichtsbeharing naast de baard op je kin. Dit zal je later helpen bij het scheren van dit gedeelte. Geef de baard op de kin dan vorm met langzame, voorzichtige bewegingen vanaf de haarlijn waarbij je zorgt dat de baard dun en recht blijft. Het is het beste om met een dikkere streep te beginnen en deze dan steeds dunner te maken, afhankelijk van je voorkeur. In deze fase is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de breedte van je baard symmetrisch is. Controleer in een goede spiegel steeds je bewegingen.

Stap 4. Scheer de rest om je look duidelijker te definiëren

Tip: Gebruik voor een extra goede scheerbeurt het bijgevoegde Gillette-scheermesje

Nu de vorm duidelijk is gedefinieerd, is het tijd om de rest van je gezicht goed met het bijgevoegde Gillette-scheermesje te scheren voor dat extra gladde resultaat. Zorg ervoor dat, als je scheerschuim aanbrengt, je dit niet doet op je net (en netjes) getrimde baard. Je wilt niet het risico lopen dat je je meesterwerk wegscheert! Scheer tegen de groeirichting van het haar in met enkele, constante bewegingen tot de huid naast je baard glad en volledig haarloos is. Zoals een baby. Maar dan met een baard.

Stap 5. Je Chin Strap hydrateren en onderhouden

Zoals we hierboven al hebben opgemerkt, heeft deze baard, anders dan andere baardstijlen, iets meer liefde en verzorging nodig voor algeheel onderhoud. Zorg ervoor dat je je nieuwe kinbaard netjes houdt door regelmatig te trimmen om te voorkomen dat deze alle kanten opgroeit. De Chin Strap is een zeer precieze baardstijl die regelmatig moet worden onderhouden. We raden je aan de baard elke 2-3 dagen te scheren, afhankelijk van hoe snel je baardhaar groeit, om zo de algehele vorm te behouden. Je kunt zonder problemen verschillende lengtes, breedtes en vormen uitproberen.

Probeer verschillende lengtes en breedtes voor je Chin Strap. Een dunne Chin Strap kan bijvoorbeeld heel stijlvol zijn en als je het laat groeien, kan het je inspireren om er een ringbaard van te maken.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Gelukkig is mezelf scheren dat niet.

Andere baardstijlen

Bekijk hoe je deze andere klassieke baarden moet stylen

Ringbaard

De perfecte, gemakkelijke compromis tussen een volle baard en een snor.

Braun ringbaard

Stoppels

Deze baardstijl is snel, stijlvol, vereist weinig onderhoud en past bij elke gezichtsvorm.

Braun stoppelbaardje

Snor

De snor is sterk, gewaagd en opvallend en heeft veel impact voor een kleine baardstijl.

Braun snor

Ontdek het assortiment
trimmers van Braun voor je
perfecte look

Beheer cookies