Zo scheer, style en verzorg je een sik

Zo werkt het volgens Braun: Ringbaard

Zo geef je je ringbaard vorm

De ringbaard is de perfecte, gemakkelijke compromis tussen een volle baard en een snor. Het is een perfecte look voor de mannen die het willen bijhouden en voor de mannen waarbij de snor en baard met elkaar verbonden zijn – een vereiste voor een goede ringbaard. Als dit bij jou niet zo is, overweeg een andere stijl, zoals een stoppelbaard. Als je weet dat een ringbaard de juiste look voor jou is, zul je met wat voorbereiding het maximale uit deze look halen. Laat je baard ongeveer 10 mm groeien en dan kun je een prachtige ringbaard maken.

Hier volgt de stap-voor-stap handleiding voor een mooie ringbaard.

Stap 1. Kam en trim je baard op 10 mm

Tip: Trim met het 1-10 mm kamopzetstuk en verminder in stapjes van 0,5 mm

Bevestig de baardkam op je Braun Baardtrimmer en begin met het gelijkmatig trimmen van het haar in je hals, op je wangen en boven je lip. Focus op je kin en bovenlip terwijl je het haar in stapjes van 0,5 mm korter maakt om ervoor te zorgen dat je lengte gelijk is over de hele baard en op de plek waar jij dat wilt. Maak je geen zorgen als je ringbaard er in deze fase een beetje vaag uitziet. Het precieze vakmanschap komt later als je gezichtshaar op een goede lengte is om mee te werken.

Stap 2: Verwijder de kam om een scherpe rand te maken

Tip: Vorm je baard rondom. Eerst de hals, dan de wangen en de bovenlip

Verwijder de kam en gebruik de kop van je baardtrimmer om de vorm van je ringbaard te bepalen. Trim langzaam, werk vanuit de hals naar de randen van je kin, dan je wangen en je bovenlip tot je de gewenste vorm van je ringbaard hebt. Bij deze stap draait het om het aanbrengen van de vorm voordat je gaat afwerken. Dat gezegd hebbende, moet alles al vorm krijgen en zou je de vorm van je ringbaard al moeten kunnen zien.

Stap 3. Vorm je ringbaard met de precisietrimmer

Tip: Doe dit in twee stappen door het haar vanaf de haarlijn te trimmen

Nu draait het om detail. Trim eerst het haar van je kin in de richting van je oor voor mooie, duidelijke lijnen aan beide kanten van je ringbaard. Maak voorzichtige, langzame, constante bewegingen. Door vanaf de haarlijn te trimmen, kun je niet per ongeluk een rand van je ringbaard weghalen waardoor je de vorm verstoort die je net hebt aangebracht. Doe dit aan de linker- en rechterkant van de ringbaard en controleer of elke kant symmetrisch wordt getrimd. Als je tevreden bent met beide kanten, kun je de scherpe hoeken aan je ringbaard aanbrengen. De gemakkelijkste manier is met neerwaartse bewegingen. Wees vooral voorzichtig op het punt waar beide kanten samenkomen met de snor en op de kin. Nette en strakke lijnen zorgen ervoor dat je baard er het best uitziet en geven je precies die bepaalde look.

Stap 4: Scheer de rest van je gezicht om je ringbaard goed naar voren te laten komen

Tip: Gebruik voor een extra goede scheerbeurt het bijgevoegde Gillette-scheermesje

Dit is het moment om je hals, wangen en kaaklijn te scheren. Gebruik voor een glad resultaat het Gillette-scheermesje dat bij de Braun Baardtrimmer-set is bijgevoegd. Bereid je huid voor door er warm water op te doen en er scheerzeep op aan te brengen. Scheer dan tegen de groeirichting van het haar in met enkele, constante bewegingen tot de huid naast je ringbaard glad en volledig haarloos is. Zorg ervoor dat je het gedeelte onder je kin goed controleert, zodat je niet in de randen van de ringbaard scheert. Dit is namelijk een belangrijk kenmerk hiervan.

Stap 5. Je ringbaard hydrateren en onderhouden

Tip: Door conditioner voor normaal haar te gebruiken, kun je je ringbaard goed in model houden

Was je gezicht nu je look af is en bescherm je huid met een alcoholvrije vochtinbrengende crème om droogheid na het scheren te voorkomen. Alles wat je nu moet doen, is letten of geen verdwaalde haren de kop opsteken, vooral rond het snorgedeelte. Trim je baard minstens een keer per week zodat hij zijn nette vorm behoudt. Het helpt ook als je elke 2-3 dagen je ringbaard wast zodat hij fris en goedverzorgd blijft. Met een conditioner voor normaal haar zorg je voor een gemakkelijk te verzorgen baard. Je kunt, afhankelijk van de vorm van je ringbaard, baardwax en baardolie gebruiken om het in bedwang te houden. Een fantastische vorm, zoals de ringbaard, heeft recht op zoveel mogelijk frisheid.

Andere baardstijlen

Bekijk hoe je deze andere klassieke baarden moet stylen

Stoppels

Deze baardstijl is snel, stijlvol, vereist weinig onderhoud en past bij elke gezichtsvorm.

Braun stoppelbaardje

Snor

De snor is sterk, gewaagd en opvallend en heeft veel impact voor een kleine baardstijl.

Braun snor

Chin strap

Een unieke stijl die je gelaatstrekken benadrukt en veel karakter toevoegt aan het gezicht.

Braun Chin Strap

Ontdek het assortiment
trimmers van Braun voor je
perfecte look

Beheer cookies