Hoe je een baard moet groeien en trimmen

Hoe moet je een baard laten groeien en trimmen

Basisprincipes van het trimmen: leer van je baard te houden en ermee te leven

Mannelijk, ruig en authentiek: het is niet moeilijk om te begrijpen waarom de hipsterbaard zo hot is als het op gezichtsbeharing aankomt. Hij doet ons denken aan ruige houthakkers uit New England en verfijnde Victoriaanse heren - bijgevolg hebben de stijlvolle kerels van Brooklyn tot Berlijn de baby-face afgezworen en kiezen ze massaal voor volle baarden, snorren en strakke sikjes. Deze vormen en stijlen van weleer roepen een soort gevoel van vintage mannelijkheid op dat zowel indrukwekkend, apart als gesofisticeerd is.

Of je nu probeert om er een te laten groeien, of gewoon om je bestaande meesterwerk te perfectioneren, met de volgende tips krijg je alle informatie en inspiratie die je nodig hebt: Een mooie baard is enkel weggelegd voor wie geduld heeft.
Nu je hebt besloten om een baard te laten groeien, zal je gauw zien dat deze verzorging en toewijding eist en dat het niet enkel een kwestie is van je scheerapparaat te dumpen. Met deze tips overleef je het wel.

Tip 1: Kies een rolmodel met een baard.

Om je te helpen je twijfels te overwinnen of je ooit een volle baard zult hebben, kan het nuttig zijn om een eigen baardgoeroe in gedachten te houden. Je rolmodel herinnert je er niet alleen aan waarom je een baard wilt laten groeien, hij geeft je ook de kracht om tijdens de donkerste momenten van wanhoop en twijfel door te zetten.

Tip 2: Blijf weg van het scheermes.

Bij de meeste mannen duurt het vier tot zes weken alvorens ze zichzelf de trotse eigenaar van een baard kunnen noemen. Het is een langdurig proces dat uithouding en toewijding vergt. Denk hier dus aan en raak je scheerapparaat niet aan, wat er ook gebeurt. Door scheren wordt je baard niet dikker of steviger, maar duurt het alleen nog langer eer hij volgroeid is, waardoor je de gedane moeite zelf verknoeit.

Tip 3: Omarm de jeuk.

Jeuk en irritatie zijn nooit leuk, maar ze maken wel deel uit van het hebben van een baard. Om huidirritatie tot een minimum te herleiden, was je best je haar dagelijks met zeep en water of een gezichtsreiniger en gebruik je een moisturizer of verzachtende crème om droogte en roodheid tegen te gaan.

Tip 4: Kies je favoriete look.

Terwijl je de normale pijnen doorstaat die gepaard gaan met het laten groeien van een baard, kan het een nuttige afleiding zijn om te kiezen welke stijl het best bij jouw looks past. Bekijk onze pagina 'Gezichtsvormen en baardstijlen' om wat inspiratie op te doen.

Tip 5: Begin te trimmen.

Wanneer je baard voldoende gegroeid is en je je stijl hebt gekozen, kan je eindelijk beginnen om hem te trimmen en in model te brengen. Hiervoor heb je een goede trimmer nodig om je halslijn te definiëren alvorens je de rest van je baard in model brengt, maar je kaaklijn hou je best natuurlijk om bizarre resultaten te vermijden. Bekijk ons gamma trimmers om het perfecte toestel te vinden voor jouw baardstijl.

Let op! De kunst van een succesvolle baard is trimmen

In al je opwinding over het laten groeien van een baard, zou je al snel vergeten dat je hem moet koesteren en verzorgen. Om ervoor te zorgen dat je baard op zijn best is, moet je hem regelmatig trimmen - je wil per slot van rekening een stijlvolle baard, geen warboel.

Tip 1: Trim je baard om de gewenste lengte te houden.

Voor een verzorgd getrimd resultaat is het handig om je trimmer in alle richtingen te bewegen om losse haartjes vast te grijpen. Bij het kammen geldt het tegendeel. Kam altijd neerwaarts voor een verzorgde en stijlvolle look.

Tip 2: Wees voorbereid op een glad en schoon scheerresultaat.

Bij het onderhoud van veel baardstijlen is het vaak belangrijk bepaalde delen van het gezicht helemaal glad te scheren. Dit benadrukt het contrast tussen bebaarde en niet-bebaarde delen en creëert zo dus scherpe contouren. De Braun precisietrimmer is speciaal ontworpen voor een scheerbeurt dicht op de huid en nauwkeurige contouren in bepaalde gebieden, bijvoorbeeld bij bakkebaarden.

Tip 3: Hou het netjes.

Je moet niet alleen je gezicht en baard netjes houden door ze grondig en regelmatig te wassen, ook je scheerapparaten moeten verzorgd worden. Door ze schoon te maken blijven ze in topvorm om je zo de perfecte baard te geven waar je trots op kunt zijn.

Dit zou u ook kunnen interesseren:

Alles-in-één stylingset

Alles-in-één stylingset

Complete stijl van top tot teen. 100% moeiteloos.

Professionele baardtrimmer

Professionele baardtrimmer

Professionele precisie en 100% controle

Beheer cookies