Zo werkt het: Stoppelbaard

Zo werkt het volgens Braun: Stoppelbaard

Zo geef je je stoppelbaard vorm

Een gemakkelijkere baard dan dit is er niet. Snel en stijlvol en gemakkelijk te onderhouden, de stoppelbaard, ook wel de“3-dagenbaard” genoemd, is een fantastische baard voor iedere man, alle gelegenheden en alle gezichtsvormen. Met een stoppelbaard kan een jeugdig gezicht er volwassener uitzien. Ondanks de nonchalance van deze stijl, is het belangrijk om het er goed verzorgd uit te laten zien in plaats van dat het eruitziet alsof je vergeten bent te scheren. Dat is waar Braun styling om de hoek komt kijken. Dit is wat je moet doen voor een onderhoudsvriendelijke, zo-gemakkelijk-te-bereiken look.

Stap 1. Kies de lengte van je stoppelbaard

Tip: Trim de baard in stapjes tot je de lengte hebt die het beste past

Bevestig eerst de 1-10 mm kam en gebruik het precisiewiel op je Braun baardtrimmer om de lengte van je stoppels in te stellen. Begin, als je niet zeker weet welke lengte het beste bij je past, met een langere 3 mm instelling en trim je baard in stapjes. Als je daarna 0,5 mm instelt, is het gemakkelijk om de lengte te vinden die je wilt. Let op, de lengte die je kiest, moet je voor je hele baard gebruiken.

Stap 2. Trim je baard met de precisietrimmer, beweeg tegen de richting van de haargroei in

Tip: Een mooie stoppelbaard is meestal tussen 1 mm en 3 mm lang

Maak, als je eenmaal een lengte gekozen hebt, de baard over je hele gezicht even lang voor een verzorgde stoppelbaard. Trim alles door je baardtrimmer en kam tegen de haarrichting in te gebruiken. Het is het best om zo nu en dan te controleren dat je alles hebt gehad. Maak je nog geen zorgen over de scherpe lijnen. Het gaat er in deze fase om dat over je hele gezicht de juiste, gelijkmatige lengte hebt. Je doet jezelf een lol door ervoor te zorgen dat beide kanten van de baard gelijk zijn en dat er geen stukken met verschillende lengte haar over zijn.

Stap 3. Je stoppelbaard vorm geven

Tip: Laat de haarlijn tussen de boven- en onderkant van je Adamsappel eindigen

Nu je stoppels allemaal gelijk zijn, is het moment aangebroken om je hals bij te werken. Verwijder eerst de kam van de baardtrimmer en trim geleidelijk van de onderkant van je hals naar boven. Als je haarlijn ergens tussen de boven- en onderkant van je Adamsappel eindigt, is dat meestal het beste. Maak voorzichtige, langzame, constante bewegingen. Trim vanuit de haarlijn om te voorkomen dat je per ongeluk in je baard komt voor een mooie scherpe lijn, ideaal voor de zones onder de kin en de kaaklijn.

Stap 4. Scheer de rest om je look duidelijker te definiëren

Tip: Gebruik voor een extra goede scheerbeurt het bijgevoegde Gillette-scheermesje

Nu is het moment aangebroken om rondom de stoppelbaard te scheren. Gebruik voor een glad resultaat het Gillette-scheermesje dat bijgevoegd is bij de Braun Baardtrimmer-set. Bereid je huid voor door er warm water op te doen en dan scheerzeep op aan te brengen. Scheer tegen de groeirichting van het haar in met enkele, constante bewegingen tot de huid naast je snor glad en volledig haarloos is. Ga voorzichtig te werk langs de randen van je baard, je wangen en je bovenlip.

Stap 5. Je stoppelbaard hydrateren en onderhouden

Tip: Verzorg hem ongeveer elke 3 dagen

Nu dat je je ideale stoppelbaard hebt gecreëerd, hoef je hem elke twee tot drie dagen alleen maar te trimmen om het strakke design te behouden. Het heet niet voor niets een “3-dagenbaard”! Vergeet daarna ook niet om hem te hydrateren. Om te voorkomen dat je huid na het scheren uitdroogt, kun je het best een vochtinbrengende crème gebruiken die geen alcohol bevat.

Andere baardstijlen

Bekijk hoe je deze andere klassieke baarden moet stylen

Snor

De snor is sterk, gewaagd en opvallend en heeft veel impact voor een kleine baardstijl.

Braun snor

Chin strap

Een unieke stijl die je gelaatstrekken benadrukt en veel karakter toevoegt aan het gezicht.

Braun Chin Strap

Ringbaard

De perfecte, gemakkelijke compromis tussen een volle baard en een snor.

Braun ringbaard

Ontdek het assortiment
trimmers van Braun voor je
perfecte look

Beheer cookies