Weet hoe: Bakkebaarden
Weet hoe: bakkebaarden

Weet hoe: bakkebaarden

Professioneel advies voor het laten groeien en stylen van je bakkebaarden - wat je type gezichtshaar ook is.

Bakkebaarden trekken de aandacht naar je gezichtskenmerken en moeten net zo veel aandacht krijgen als de rest van je gelaat. Niet iedereen kan een volle baard laten groeien, en dat geldt dus ook voor bakkebaarden. Maar voor elke situatie is er een oplossing.

Spits toelopend

Voor veel korte tot medium haarstijlen is de beste manier om een gebrek aan bakkebaarden te verhullen, de bakkebaarden te laten 'vervagen' of ​​ze spits​" te laten uitlopen. De mate van taps toe laten lopen kan variëren van subtiel tot groot, afhankelijk van de gewenste stijl. Hoe dan ook, het creëert een gevoel van individualiteit bij een doorgaans gewone haarstijl en camoufleert een gebrek aan bakkebaarden.

Groeien

De andere optie is om een stel bakkebaarden te laten "groeien". Deze truc werkt het beste voor mannen die graag medium tot lang haar hebben. Zo doe je het: Scheid een klein deel van je haar dat voor je oren groeit en trim het op je gewenste bakkebaardlengte.

Lengte

De lengte van je bakkebaarden baseer je altijd op deze twee dingen: je gezichtsvorm en je persoonlijkheid. De lengte van bakkebaarden kan variëren van kort (bovenkant van het oor), extra-lang (onderkant van het oor) tot brede bakkebaarden (ook wel mutton chops genoemd), en alles daartussenin. Als je een meer conservatieve look wilt, maak de bakkebaarden dan niet breder dan 1 ½". Bredere (meer dan 1 ½") bakkebaarden horen bij een wat creatievere stijl en - waarschijnlijk - carrièrekeuze.De gezichtsvorm is een andere factor waarmee je rekening moet houden. Hoe langer het gezicht, des te korter de bakkebaarden. Dus ook: hoe korter het gezicht, des te langer kun je je bakkebaarden maken (tot op zekere hoogte, uiteraard). Bakkebaarden van gemiddelde lengte (net iets boven het midden van het oor) en streepjes (of puntig) komen het meest voor en zijn dus het populairst. Heel brede bakkebaarden vind je vooral in creatieve cirkels. Maar persoonlijkheid is altijd de doorslaggevende factor.

Onderhoud

Op de laatste plaats, maar zeker niet minder belangrijk: onderhoud. Laten we beginnen de bakkebaarden gelijk te maken. Mijn beroemde "wijzende vinger"-test werkt feilloos, iedere keer! Neem beide wijsvingers en plaats ze aan de onderkant van je linker- en rechterbakkebaard. Kijk in de spiegel en zie welke vinger hoger op je gezicht is geplaatst dan de andere. Als je liever de lengte van je rechtervinger hebt, trim dan de langere een beetje (en blijf daarbij de "wijzende vinger"test gebruiken) totdat deze gelijk is met de andere.

De makkelijkste manier om ze onder bedwang te houden (wat de vorm of grootte ook is) is met trimmers. Hiermee kun je niet alleen je look creëren, maar ook je gewenste lengte behouden. Omdat bakkebaarden een combinatie kunnen zijn van baardhaar en hoofdhaar, is het verstandig om ze elke 2 tot 3 dagen te trimmen.

Om deze lekker kort te houden begin je eerst met de kam met het hoogste nummer en werk je geleidelijk aan naar lagere nummers voor de gewenste lengte, waarbij je naar boven trimt (van de kaaklijn naar de slaap) om de rest te verwijderen. Om de basis te behouden en weerbarstige haartjes te verwijderen trim je naar beneden (van slaap naar kaaklijn). Dit geeft ook een gladder uiterlijk.

Je snortrimmer voor nauwkeurige randen en contouren