De basisprincipes van body grooming
De basisprincipes van body grooming

De basisprincipes van body grooming

Body grooming voor beginners

Van Australië tot Zimbabwe; hoe en wat mannen scheren is tegenwoordig veel omvattender, en een stuk intiemer, dan ooit met de toenemende populariteit van trimmen, scheren en vormgeven van lichaamshaar. Het zijn nu niet meer alleen de professionele zwemmers en wielrenners die wereldwijd de voordelen hebben van een fris gevoel en visueel aantrekkelijke lichamen.

Zo kaal als een biljartbal is misschien niet voor iedereen bestemd, maar een nette trim van die mannelijke borstkas of schaamstreek laat wel zien dat je geeft om hoe je lichaam eruitziet, zelfs voor die delen die je doorgaans niet aan de rest van de wereld laat zien. En met de Braun body groomer is body grooming een koud kunstje, wat je ook wilt trimmen.

De body groomer heeft drie verschillende functies, dus keus te over. Of je nu een gladde borstkas of frisse oksels wilt, kies gewoon de ontharingsmethode die het best bij jou past en scheer jouw onweerstaanbare stijl overal beneden je hals.

Lichaamsverzorging met de Braun lichaamsverzorger

Trimmen

In plaats van helemaal glad en kaal te gaan, hebben veel kerels liever een subtiele trim en knippen en scheren ze alleen overmatig of weerbarstig haar terug. Het is niet alleen ideaal voor minder onderhoud, het is ook een goede keuze tegen huidirritatie.

Stap 1: Zorg dat je haar droog is voordat je aan de slag gaat; nat haar blijft namelijk op je lichaam plakken en trimmen wordt zo een nachtmerrie.

Stap 2: Kies de kamlengte waar je je goed bij voelt, en trek altijd eerst je huid strak voordat je gaat trimmen.

Stap 3: Trim in de tegenovergestelde richting van je haargroei, dit laat de kam het best de haartjes naar de snij-elementen geleiden.

Stap 4: Vergeet niet om je look te blijven trimmen, zodat het er altijd netjes uitziet!

Trimmen en scheren

En als het allemaal wat hectisch wordt en het snel moet gaan, kun je met de unieke trim- en scheerfunctie van de Braun body groomers een glad scheerresultaat verkrijgen in één beweging.

Stap 1: Begin met het trimmen van je droge lichaamshaar tot een korte lengte. Dit maakt het makkelijker om je straks glad te scheren, omdat de trimmer de haartjes al kort heeft getrimd voordat het scheerapparaat de klus afmaakt.

Stap 2: Gebruik wat goede scheercrème, trek je huid strak en verwijder het haar met rustige bewegingen. Een snelle douche zorgt dat je haartjes wat zachter worden, zodat je eenvoudig kunt scheren - als je je helemaal glad scheert, maakt het niet uit of je haar nat is.

Stap 3: Droog je huid na het scheren en breng een vochtinbrengende lotion aan, zodat je huidirritatie kunt voorkomen. Daarmee krijg je een gladde en schone huid, met de perfecte look voor het fitnesscentrum, het strand of de slaapkamer.

Reinig de Braun lichaamstrimmer onder de kraan

En ten slotte, welke methode je ook kiest, vergeet niet de trimmer af te spoelen wanneer je klaar bent.

Voor de ultieme lichaamsverzorging