Zo zorg je voor je scheerapparaat

Zo zorg je voor je scheer-
apparaat

Lees stap voor stap de handleiding van Braun en ontdek hoe je je scheerapparaat moet verzorgen met Braun Clean and Renew. Ontdek hoe je het zelf professioneel kan reinigen!

1. Professioneel reinigen

Een scheerapparaat als nieuw met één druk op de knop


Sommige Braun Series modellen hebben een Clean&Charge reinigingsapparaat. Je drukt gewoon op een knop en het reinigt, droogt en laadt je scheerapparaat automatisch op. Zo eenvoudig en zo hygiënisch. Meer lezen over het Braun Clean&Charge-station

2. Handmatig reinigen

Afspoelen onder stromend warm water


Bijna elk Braun scheerapparaat kan snel en eenvoudig onder stromend warm water afgespoeld worden. Het reinigingseffect kan zelfs nog beter worden wanneer je wat vloeibare zeep gebruikt. En nog een tip: voor een optimaal onderhoud van je scheerapparaat kan je zo nu en dan een beetje olie op het messenblok druppelen.

Cleaning brush

Schoonmaken met de borstel

Nadat je het scheerhoofd verwijderd hebt, kan je het messenblok eenvoudig met het borsteltje schoonmaken. Als je klaar bent, zet het scheerapparaat dan twee of drie seconden aan. Let op: maak het scheerblad nooit met het borsteltje schoon.

Cleaning spray

Reinigen met de reinigingsvloeistof

De reinigingsvloeistof helpt je scheerapparaat grondig schoon te maken en verwijdert alle talgsporen. Nadat je beide snijelementen besproeid hebt, kan je eenvoudig de vochtige resten verwijderen.

3. Onderhoud

Vervang alle snijelementen om de 18 maanden zodat ze 100% werken


Na 18 maanden heb je evenveel haartjes geschoren als dat er grassprieten op een voetbalveld staan! Dan is het dus zeker hoog tijd om de snijelementen van je scheerapparaat te vervangen zodat ze opnieuw 100% werken. Aangezien het scheerblad en messenblok als de twee delen van een schaar werken, is het onvermijdelijk dat ze na zoveel werk verslijten.